Leger des Heils verstrekt 100 levensmiddelenpakketten in Para

Geplaatst: december 19, 2012 in Uncategorized

Het Leger des Heils heeft vandaag 100 levensmiddelenpakketten in het district Para verstrekt aan minderbedeelden, mensen met een beperking en senioren. Deze geste werd mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten van de kerstpottencollecte. Volgens Thomas Vilece , Regional Commander van het Leger des Heil, is niet duidelijk hoeveel deze collecte heeft opgebracht.

De oudste bewoner van Plantage Vierkinderen (91 jaar) ontvangt zijn pakket uit handen van Thomas Vilece, Regional Commander van het Leger des Heils.

De oudste bewoner van Plantage Vierkinderen (91 jaar) ontvangt zijn pakket uit handen van Thomas Vilece, Regional Commander van het Leger des Heils.

De registreerden moesten hun naam opgeven bij  de Ressortraadsleden van de respectievelijke bestuursressorten.  Op het Commissariaat van Para werden deze pakketten verstrekt. Het pakket omvat levensmiddelen met een waarde van ± 100 SRD.  Eerder op de dag zijn ook 100 pakketten verstrekt aan een groep behoeftigen op een verzamelpunt te Lelydorp. Vilece zegt dat de bijdrage uit de Surinaamse gemeenschap  met tevredenheid ontvangen is en met die tevredenheid kan er zoveel terug worden geven aan de speciaal  geselecteerde groepen. “Het ligt in de bedoeling dat deze levensmiddelen pakketten landelijk aan behoeftigen worden verstrekt”. 

Het Leger des Heils is een Christelijke organisatie die zich bezig houdt met evangelisatie, reclassering, maatschappelijke opvang en ontwikkelingssamenwerking.In 1924 vestigde de organisatie zich in Suriname en zorgt nu al 88 jaar voor kerkelijke onderrichting  met sociale ondersteuning. “De oprichter van het Leger des Heils, William Boosh, liet altijd blijken dat niet alleen het “Woord van God”  verkondigt moet worden, maar ook zijn liefelijkheid in sociale gebaren. De leuze van de oprichter: “Heart to God and Hand to man” wordt door het Leger des Heil steeds gepropageerd”, zegt  Vilece.

Plaats een reactie