David Auguste wint verkiezingen van plantage Onoribo

Geplaatst: juli 7, 2012 in Uncategorized

Op een algemene leden vergadering  van 10 maart 2012 werd door plantage bewoners besloten om nieuwe bestuursverkiezing te houden in Onoribo. Na uitstel werd de verkiezing van vandaag gewonnen door de kandidatenlijst van David Auguste. “Het oud bestuur voorgezeten door Ricardo Jugwells zal hiermee alle formele zaken moeten overdragen”, zegt Caroline Bandisan, ondervoorzitter van het oud bestuur.

David Auguste, de nieuw gekozen voorzitter van het plantage bestuur Onoribo

“ President, Desire Bouterse, heeft eerder dit jaar partijen bij elkaar gebracht in een stichtingsvorm ter behartiging van de belangen van omwonenden en erfgenamen van Onoribo. Er is toen ook een team gevormd onder leiding van Lotar Boksteen die moet onderhandelen met de Suralco.  Het is de bedoeling dat het winnend bestuur verder werkt met deze stichting en het onderhandelingsteam. Dat heeft het electoraat bepaald”,zegt Bandisan.  2 leden van het oudbestuur hebben zich ook kandidaat gesteld op de winnende lijst.

Auguste verklaart allereerst te werken aan verzoening onder de erfgenamen. Hij merkt op dat er veel meningsverschillen zijn in de famillies. “De potenties van de plantage moeten ook ontwikkeld worden, zoals aan heet aanleggen van recreatie oorden”. Auguste riep de verliezende groep op om samen met hen de strijd tot ontwikkeling aan te gaan. Zijn groep kreeg 185 stemmen, waardoor de groep van Hesdy Ommen met 56 stemmen, verslagen werd.

Namens de verliezende groep deed  Gilbert Blanker de belofte om het nieuw bestuur te ondersteunen. Volgens Blanker hebben de erfgenamen een vertegenwoordiging gekozen, die niet als tegenstanders gezien moeten worden. “ Er moet nog een analyse gemaakt worden, waarom wij minder stemmen hebben gehad. Dat voorzitter Ommen uitlandig is,  en niet persoonlijk aanwezig was bij de verkiezingen, moet niet gezien worden als oorzaak voor het verlies. Er is geen enkel regel die Ommen verbiedt om hier niet aanwezig te zijn”, zegt Blanker.

Plaats een reactie